Сторінки

22 квітня 2022 р.

Всесвітній день книг і авторського права

 Книга - це незамінний носій інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. У світі багатого культурного різноманіття, саме книга є певним вікном у просторі і часі, що відкриває перед нами різні цивілізації і соціальні культури, історичні повороти і неминучий прогрес.


7 квітня 2022 р.

Соловей співає (документальний фільм)



 Фільм знімався в Україні, Білорусі, Ізраїлі, США, Великобританії за підтримки благодійного фонду «Кращим бути», генерального директора ТОВ «Рома» Романа Клічука, Чернівецької міської ради, виконуючого обов'язки голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка, Управлінню молоді та спорту Чернівецької ОДА, Олександра Юркова та громадської спілки «Музичний Батальйон», благодійного фонду «Коло», Організації українських жінок у Великобританії, Навчального центру «Десна», Інституту української мови НАН України, Посольства України в Державі Ізраїль.

Хронометраж: 65 хвилин
Виготовлено громадською організацією «Всесвітній день вишиванки»

4 квітня 2022 р.

Понад 50 українських видавництв та авторів надали свої електронні та аудіокнижки для безплатного користування в ДОДАТКУ YAKABOO

 Щоб скористатися пропозицією, потрібно завантажити додаток в AppStore або Google Play, відкрити його, оформити передплату й обрати бажану книжку.

 ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА” надало безкоштовний доступ до майже 30 електронних книжок для дітей різного віку. 


Щоб отримати електронну книжку, потрібно зареєструватися та/або залогінитися у Спільноті Старого Лева. Серед пропонованих книжок в електронному форматі обрати видання та додати їх у кошик, натиснувши кнопку “Купити електронну книжку”, відтак завершити оформлення замовлення. Одразу після цього книжки стануть доступні для завантаження в особистому кабінеті.

20 лютого 2022 р.

14 лютого 2022 р.

14 лютого - Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки!


   Так ось, починаючи з 2012 року, 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day), який  об'єднує всіх, хто дарує книги дітям і вчить їх любові до читання.  Ініціатива свята належить американці Еммі Бродмур - засновниці сайту дитячої книги в США. А ідею  підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.

  За три роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників.  Наразі мета  свята розширилась:  надихнути людей по всьому світу подарувати книгу  дітям, бібліотеці, другу, членам родини, будь-кому. До речі, багато книгарень цього дня роблять суттєві знижки на книжки.

  Сподіваюсь, у вас з'явиться бажання зробити приємний подарунок  у вигляді книжки комусь із  своїх близьких. 
Пропоную долучитись до відзначення Міжнародного дня книгодарування.
Подаруйте  книгу другу чи подрузі  або комусь із рідних чи близьких вам людей (можна бібліотеці). Через соціальні мережі залучайте до святкування своїх друзів.