Сторінки

23 квітня 2021 р.

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права


 

22 квітня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день Землі. В цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

 


19 березня - День поезії і творчого мислення

 Щорічно 19 квітня світ відзначає творче й натхненне свято

– День поезії і творчого мислення.

Люди з творчим мисленням здатні до нетипових рішень; до бачення явищ, проблем, предметів під особливим кутом; такі особистості сприймають світ за допомогою творчої уяви, що допомагає їм продукувати оригінальні ідеї. Творче мислення неможливе без високого інтелекту, широкого кругозору, власного досвіду, відкритості новим знанням тощо.

Творчі люди – це люди мистецтва, нерідко поетичного. День поезії і творчого мислення об’єднує творчих особистостей та нагадує суспільству про важливість існування духовного, поетичного, незвичайного та уявного в нашому житті.

2 квітня 2021 р.

Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм

 


Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму (World Autism Awareness Day), що відзначається щорічно 2 квітня, починаючи з 2008 року, встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН № A/RES/62/139 від 18 грудня 2007 року.

Мета цієї дати — підкреслити необхідність допомагати людям, що страждають невиліковним захворюванням, та підвищувати рівень їх життя. Адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, їх сімей, громад і товариств.

1 квітня 2021 р.

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги



 Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

1 квітня - цього дня у світі відзначаються День сміху, День розчинної кави, День народження долара, Міжнародний день веселощів на роботі, Міжнародний день птахів, Міжнародний день ремонту доріг, День математика, День їстівної книги!

 

Щорічно 1 квітня світ відзначає досить нестандартну, але цікаву сучасну подію – День їстівної книги (або Міжнародний фестиваль їстівних книжок). Свято започаткували Беатріс Корон з Джудіт Хоффберг у 2000 році.
До Фестивалю їстівної книжки усі прихильники літератури збираються разом, влаштовують різноманітні конкурси з їстівних книжок, завдяки котрим можна як насолодитись неймовірним виглядом страви, так і скуштувати її. Також існують спеціальні номінації «книжкових страв», згідно з якими нагороджують кулінарів.