Сторінки

3 квітня 2020 р.

СЬОГОДНІ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ГЕНІАЛЬНОГО МАЙСТРА СЛОВА ОЛЕСЯ ГОНЧАРА



3 квітня народився Олесь Гончар. Письменник знаменував в українській літературі цілу епоху, позначену війною, післявоєнною руїною та поступовим відродженням країни. Він відтворив усі найважливіші події життя Батьківщини у своїх романах, давши читачеві змогу прожити разом з його героями буремні воєнні часи та складні часи відбудови.

"Мова творів Гончара щедра й багата на відтінки, немов осінь, багата плодами, вона бринить своєю красою і вражає читача художньою довершеністю. У романах письменника немає нічого зайвого, надлишкового, надуманого, тільки класична простота й естетичність. Проза Гончара вражає своєю музичністю, уважністю до кожної фрази та діалогу", - вважають критики.
Твори О. Гончара перекладалися на 67 мов, а творчий досвід письменника засвоюється і вітчизняними, і зарубіжними майстрами слова.
«Сама історія запитає кожного з нас у цей день: хто ти? Чи справді вичавив із себе тоталітарного раба, чи здатен відстояти себе як людину, відстояти завтрашній день своєї згорьованої, прекрасної України?» - так у 1991 році у своєму щоденнику написав письменник.


Немає коментарів:

Дописати коментар