Сторінки

22 травня 2020 р.

22 травня - важлива дата для кожного українця.

22 травня - важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні. До цієї дати відділ мистецтв представляє видання, в якому вперше на рівні монографічного дослідження висвітлюється історія появи шевченківських поштових карток.Яцюк В.М. Шевченківська листівка як пам'ятка історії та культури 1890-1940 [Текст] / Володимир Яцюк. – Київ : Криниця, 2004. - 488 с. : іл., фото .- Текст укр. та англ. мовами.
Поштова картка, або листівка на початку ХХ століття стала чи не наймасовішим різновидом друкованої продукції, яка була доступна практично усім верствам населення.
Шевченківська листівка – це фотографічні та художні портрети Кобзаря, репродукції його малярських творів, ілюстрації інших митців до віршів та поем Шевченка, композиції з текстами віршів, репродукції творів мистецтва, присвячених Шевченкові, вшануванню та увічненню його пам’яті, фотонатурні та художні зображення місцевостей, пов’язаних з біографією митця, види поетової могили в Каневі, добродійні поштові картки, кошти від розповсюдження яких йшли на спорудження пам’ятників Шевченкові.
Книга розрахована на науковців, митців, колекціонерів, а також усіх, хто цікавиться історією та культурою України.

Немає коментарів:

Дописати коментар